Tekniikkavinkit aloittelevalle suppailijalle

Tekniikkavinkit aloittelevalle suppailijalle

Kun olet sitten tehnyt ostopäätöksen ja löytänyt juuri itsellesi sen oikean laudan, on aika lähteä vesille; suosittelemme lähtemään ensimmäiselle suppailulle aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Ensimmäinen suppailu kannattaa toteuttaa niin ikään tyynessä säässä, kuten esimerkiksi pienessä lammessa tai järvellä, missä ei ole ylimääräisiä esteitä vedessä.

Ja, mikäli tiedät, että jossain kohtaa tuulee enemmän, pidä huoli siitä, että sinulla on lähtökohtaisesti myötätuuli. Suppaile ensimmäisellä kerralla noin tunnin verran, ja lähde matkaan mieluusti esimerkiksi ystävän kanssa.

  1. Harjoittele seisomaan nousemista laudalla, noin polvensyvyisessä vedessä niin, että pohjassa olevat evät ovat juuri ja juuri irti vedenpohjasta.
  2. Nouse laudalle niin sanottuun korkeaan polviasentoon (toinen polvi 90 asteen kulmassa, toinen polvi laudassa) pitäen molemmista reunoista kiinni.
  3. Pidä edelleen kiinni reunoista ja aseta rauhallisesti jalkateräsi niille paikoille, joilla polvesi olivat – yksi jalka kerrallaan.
  4. Kun olet päässyt jaloillesi, jousta polvista ja suorista itsesi niin sanotusti pala kerrallaan, alkaen rintakehästä.
  5. Seiso keskellä lautaa ja pidä huoli siitä, että sinulla on lantion levyinen haara-asento – nimenomaan seisten suppaillessasi.
  6. Ole sellaisessa asennossa, että varpaasi osoittavat suoraan eteenpäin, jalkasi eivät ole tikkusuorina, vaan polvista tulee hieman joustoa.
  7. Pidä sekä selkäsi, hartiasi että pääsi suorina sekä vakaina.
  8. Vaihda painopistettä liikuttamalla lantiotasi.
  9. Melan lavan tulee osoittaa eteenpäin, kohti SUP-laudan keulaa.
  10. Kun soudat melalla oikealta puoleltasi, tällöin vasen kätesi on niin sanotun gripin alueella ja oikea kätesi noin 40-60 senttiä alempana; sama toimii luonnollisesti päinvastoin, kun melotaan toiselta puolen.

Näillä edellä olevilla tekniikkaan liittyvillä vinkeillä pääset hyvään alkuun ja sen jälkeen voit opiskella lisää erilaisia tekniikoita, erilaisiin tilanteisiin.