SUP-lautailu sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille

SUP-lautailu sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille

SUP-lautailu on suhteellisen helppo vesilaji, jonka aloittamiskynnys on matala. Liikkuminen SUP-laudalla ei ole erityisen vaikeaa, ja se sopii hyvin monelle liikkujalle. Alkuun pääseminen vaatii hieman harjoittelua ja tasapainoa, mutta perusteet ovat suhteellisen yksinkertaisia oppia. Sopivan laudan valinta, oikeat varusteet, turvallisuuden huomioiminen ja positiivinen asenne auttavat tekemään lajin aloittamisesta mukavaa ja hauskaa.

Onko SUP-lautailu vaikeaa?

SUP-lautailu vaatii tasapainoa, mutta useimmat oppivat perusasiat nopeasti ja löytävät tasapainonsa laudalla pienen harjoittelun jälkeen. Rauhalliset vesistöt, kuten järvet ja lammet, ovat ihanteellisia paikkoja harjoitella, koska ne tarjoavat vakaan ympäristön ilman aallokkoa.

SUP-lautailu on siitä hyvä treenimuoto, että vaikka suppailu vaatii hyvää tasapainoa, voivat melkein kaikki fyysisestä kunnosta riippumatta nauttia siitä. Voit itse säätää tahtia ja etenemisen voimakkuutta, ja myös valita, haluatko tehdä rauhallisen melontaretken vai tehokkaan treenin.

Oppimista myös helpottaa positiivinen asenne ja hyvä uimataito, jolloin sinun ei tarvitse turhaan pelätä veteen putoamista harjoittelun aikana. Jos olet motivoitunut ja avoin uusille kokemuksille, laji ei tunnu niin vaikealta

Miten SUP-lautailun oppii?

Oikeanlaisen laudan valinta on tärkeää. Isommat ja leveämmät laudat ovat yleensä vakaita ja sopivat hyvin aloittelijoille. Laudan vakaus auttaa uusia suppailun harrastajia oppimaan lajin perusteet helpommin.

Lyhyesti voitaisiin todeta, että laudan koko vaikuttaa sen vakauteen, kantavuuteen ja käsittelyyn. Iso ja leveä lauta on vakaa, kun taas pieni ja kapea lauta on ketterämpiä.

SUP-lautailun perustekniikat ovat yksinkertaisia, ja niitä voi oppia itse tai ohjatusti esimerkiksi kursseilla. Tekniikan hiominen ja kehittäminen vie aikaa, mutta perusmelonta ja -tasapaino ovat saavutettavissa nopeasti. SUP-lautailuun löytyy netistä myös monenlaisia opetusvideoita, joiden pohjalta lautailun perusperiaatteet on helppo ottaa haltuun.

Mikä on SUP-laudan hinta?

Laudat vaihtelevat hinnaltaan muutamasta sadasta eurosta useisiin tuhansiin euroihin riippuen laudan tyypistä, materiaalista ja merkistä.

Laudan materiaali vaikuttaa sen keveyteen, kestävyyteen ja hintaan. Joissakin laudoissa on myös lisäominaisuuksia kuten kiinnityslenkkejä, säilytystilaa tai istuimia, mitkä osaltaan saattavat nostaa SUP-laudan hintaluokkaa.

Turvallisuuden takaamiseksi SUP-laudan lisäksi suositellaan hankkimaan lisäksi mela, kelluntaliivit ja turvaremmi.

SUP-laudan rahoittaminen?

SUP-laudan hankinta vaatii huolellista pohdintaa ja vertailua. Kun olet tehnyt päätöksen, millaisen SUP-laudan haluat hankkia, voit seuraavaksi pohtia ja vertailla, miten haluat rahoittaa laudan hankinnan.

Kilpailuttamalla lainan VertaaLainaa.fi palvelussa pääset yhden hakemuksen täyttämisen kautta vertailemaan usean eri pankin ja rahoituslaitoksen lainatarjouksia ja valitsemaan SUP-laudan hankintakulujen kattamiseen sopivan vakuudettoman lainan.

Lainavertailun avulla voit löytää sopivan rahoitusratkaisun suurempiin hankintoihin, kun omat säästöt tai tulot eivät yksin riitä kattamaan kaikkia kuluja. Vakuudetonta lainaa voi maksaa sopimuksen solmimisen jälkeen takaisin sopivissa maksuerissä, jolloin kulut voi jakaa useammalle kuukaudelle.